Peter Holtz: Viața lui fericită povestită de el însuși – Seară de lectură cu autorul Ingo Schulze

Un proiect popular și de succes în ultimii ani la Centrul Cultural German Sibiu este seria „Literatura în conversație”. Din cauza pandemiei cu covid-19, niciun scriitor german nu a putut fi invitat la Sibiu în anul 2020. Dar acum, în toamna lui 2021, a fost posibil să îl putem invita pe autorul Ingo Schulze pentru o seară de lectură.

În cadrul lecturii de la Sibiu, autorul și-a prezentat romanul Peter Holtz: Viața lui fericită povestită de el însuși, care a fost publicat la începutul anului 2020. Autorul a citit câteva capitole din carte și apoi a purtat conversații stimulatoare cu numeroșii ascultători entuziaști. Lectura a fost moderată de Beatrice Ungar, redactorul-șef al ziarului de limbă germană Hermannstädter Zeitung.

Despre carte:

Peter Holtz vrea fericire pentru toată lumea. Chiar de mic a practicat abolirea banilor, a inventat punk din spiritul cântecului muncitoresc și s-a convertit la creștinism. Ca membru CDU (Germania de Est), luptă pentru o democrație creștină comunistă. Dar este uimit: felul în care merge lumea contrazice toată logica. Economia de piață îi răsplătește abnegația cu bogăție. A susținut un lucru greșit? Sau a susținut ceea ce trebuie, dar pe drumul greșit? Și mai presus de toate: Cum putem scăpa de bani într-o manieră elegantă? Peter Holtz ia cu titlul personal toate promisiunile capitalismului.

Ingo Schulze, unul dintre cei mai renumiți autori ai generației sale, s-a născut pe 15 decembrie 1962 în fosta RDG, la Dresda.

Ingo Schulze a primit numeroase premii literare pentru lucrările sale, precum Premiul pentru Literatură de la Berlin, Premiul Târgului de Carte din Leipzig 2007, Premiul pentru Literatură al districtului Thuringia sau Premiul Bertolt Brecht al orașului Augsburg. Romanele sale au fost traduse în peste 30 de limbi.

Informații suplimentare despre autor găsiți în broșură.