Centrul Cultural German Sibiu a găzduit proiectul Co-Laboratory 2.0, un proiect multimedia care a fost organizat de Goethe-Institut București în colaborare cu alte centre culturale germane din țară. În 2021 o serie de tandemuri artistice din Kronstadt, București, Chișinău, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara au participat la acest proiect.
În octombrie 2021 am adus acest proiect la Sibiu sub forma a două instalații: prima, „Perpetual Grains” a grupului de lucru din Sibiu, format din Alexandra Coroi (animație) și Yotam Schlezinger (sunet). Instalația multimedia a constat din 7 monitoare, completate de o instalație de 5 monitoare suplimentare, care au reprezentat lucrările din orașele partenere Brașov, București, Chișinău, Cluj și Timișoara.
Expoziția a fost prezentată în cadrul Nopții Albe a Galeriilor (NAG), eveniment dedicat comunității creative din România. În 2016, pentru a zecea aniversare, s-a extins la nivel național și de atunci se desfășoară și la Sibiu.
Despre Perpetual Grains
Expoziția tandemului creativ din Sibiu, Perpetual Grains, este o instalație sonoră și video care face parte dintr-un proiect mai amplu care tratează conceptul de gesturi cu un accent special pe ochi și mâini. Videoclipurile explorează interacțiunea dintre a vedea și a fi văzut și fenomenul modului în care eul nostru cunoscut se poate revărsa rapid în necunoscut.
Alexandra Coroi este traducătoare și iubitoare de artă și poate fi întotdeauna găsită pe o plajă singuratică din Grecia, cel puțin în visele ei. Ea iese la plimbare în fiecare zi și încearcă să scoată ceva nou din obișnuit cu camera telefonului mobil, pe care o folosește pentru a înregistra situații și obiecte. Opera ei este influențată de arta contemporană și muzica avangardistă. În prezent locuiește și lucrează în Sibiu, România.
Yotam Schlezinger s-a născut în 1982 și a crescut în Tel Aviv. Este un muzician independent și compozitor în principal de muzică electronică pentru teatru și arte performative. Din 2015 a lucrat ca compozitor și muzician live la diferite teatre, inclusiv Schauspielhaus Düsseldorf și Theater Oberhausen. De asemenea, dezvoltă și realizează instalații sonore și video pentru diverși organizatori.
Iris Ordean este antropolog, teoretician și curator care trăiește și lucrează în România, Marea Britanie și Franța. Curatorial, Iris colaborează cu muzee, galerii și instituții din România și din străinătate în calitate de curator asociat, fiind interesată de diverse medii de lucru și tehnici, precum multimedia art, video, sunet, fotografie și, în special performance. Recent, Iris a început să exploreze posibilitățile curatoriale pe care spațiile din afara sferei artistice normative le pot oferi, transformările pe care le suferă ca urmare a procesului de „populare cu artă” și impactul pe care această aparentă dezrădăcinare o are asupra publicului.
Mai multe informații despre proiect și despre celălalte tandemuri creative puteți afla accesând broșura.