Home Arhiva Talking Performance. Beuys 100

Talking Performance. Beuys 100

Discuție despre performance și performativitate cu Dan Perjovschi și Iris Ordean

2 iulie 2021, ora 19:00
Centrul Cultural German Sibiu
Str. Timotei Popovici nr. 9


Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea artistului german Joseph Beuys, Centrul Cultural German Sibiu vă invită vineri, 2 iulie 2021, de la ora 19:00 la un exercițiu despre performance și performativitate într-o discuție deschisă, un „talking performance” cu artistul Dan Perjovschi și curatoarea Iris Ordean.


Evenimentul vine ca o completare a intervenției artistului „Chalk Reality: Drawing Performance. O lecție cu creta pe tablă despre democrație și artă” de la Goethe-Institut București. Creta și tabla sunt acum înlocuite cu text și imagini, contextualizând și deschizând piste de cercetare pentru publicul local sibian.

Despre Beuys, Dan Perjovschi spune:
„Habar nu aveam cine e Beuys, deși vesta cu buzunare pe care o purtam mai toți la finalul anilor ‘80, la Oradea, era foarte populară printre tinerii artiști. Cu ea am rămas … De-abia după ce-a căzut dictatura și, timid, în timp ce expuneam în afară și învățam din mers istoria artei contemporane care ne-a fost refuzată acasă, am dat de Beuys. Nu de vestă, ci de artistul care o purta. Și poate mai mult ca lucrările vizibile în toate muzeele și mai mult decât Flux-ismele și performanțele arhicunoscute, poate implicarea socială și (dacă pot spune) pedagogică a artistului m-a impresionat în mai mare măsură.”

Evenimentul va avea loc în limba română.

Evenimentul va respecta toate normele de protecție împotriva SARS COV-2 în vigoare. Portul măștii de protecție în interior este obligatoriu. Accesul la eveniment este limitat. Dacă doriți să participați la eveniment vă rugăm să trimiteți un e-mail la info@ccgsibiu.ro

Vă așteptăm cu drag!

Informaţii suplimentare la:
Telefon: 0269-21 08 30
E-mail: cultura@ccgsibiu.ro
www.ccgsibiu.ro
www.facebook.com/CentrulCulturalGermanSibiu

Organizator: Centrul Cultural German Sibiu
Susţinători: Goethe-Institut Bucureşti
Sponsori: Star Assembly, Ascenda Systems, Clubul Economic German Transilvania, Erasmus Büchercafé
Partener media: Hermannstädter Zeitung
Colaboratori: PrintAtu.ro, Nartea & Partners (www.nartea.ro)

1 COMMENT

  1. Păcat că nu s-a prea discutat despre Joseph Beuys și performance, mai mult au fost exprimate frustrările domnului Perjovschi…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Actualitate

Comentarii recente