Home Cultură NOI 2 | WIR 2 - Portrete româno-germane

NOI 2 | WIR 2 – Portrete româno-germane

În 2022, Germania și România sărbătoresc 30 de ani de la semnarea tratatului de prietenie – ocazie cu care cele două țări au început să întrețină relații diplomatice și politice intense. Astfel, și oameni din România și Germania se întâlnesc din ce în ce mai des. Acest lucru oferă un prilej și o motivație pentru a ne concentra asupra perspectivelor personale ale acestei prietenii și a istoriei migrației reciproce.

NOI 2 | WIR 2 folosește texte narative jurnalistice și fotografii artistice pentru a portretiza 30 de perechi din Germania și România care dau viață acestei prietenii bilaterale. În moduri diferite, ele vorbesc despre fericire împărtășită, dar și despre provocări, coincidențe și colaborări, dincolo de reprezentările stereotipice ale poveștilor de migrație.

NOI 2 | WIR 2 este un proiect realizat de Goethe-Institut București cu finanțare de la Ministerul de Externe al Republicii Federale Germane, în cooperare cu Centrele Culturale Germane din Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara și Institutul Cultural Român din Berlin și cu sprijinul 2/3 Galeria și a Muzeului Astra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Actualitate

Comentarii recente