Proiecte 2021

Centrul Cultural German Sibiu organizează anual o serie de proiecte cultural-educative precum expoziții de artă, concerte de muzică rock și de muzică jazz, proiecții de filme, workshop-uri pe diferite teme dar și lecturi pentru copii sau adulti cu scriitori germani.

Din martie 2020 programul cultural a fost regândit și adaptat mediului online. În ciuda numeroaselor provocări pe care le-a adus trecerea în mediul online, Centrul Cultural German se poate bucura de multe proiecte organizate cu succes anul trecut. Proiectul de mini-concerte “Joia muzicală”, lecturile online cu autorii de cărți pentru copii din cadrul serii “Wohnzimmergeschichten im Advent” sau concursul de foto-colaj pentru elevi au încântat publicul.

În prima jumătate a acestui an Centrul Cultural German Sibiu continuă seria de evenimente online. Startul îl va da proiectul „Elevii întreabă, autorii răspund – Citește, întreabă, învață, proiect care se va desfășura în perioada aprilie – iunie și în cadrul căruia mai multe clase de elevi din Sibiu, dar și din alte orașe vor avea posibilitatea de a intra în dialog cu autorul unei cărți germane traduse în limba română.

Tot în prima jumătate a anului 2021 Centrul Cultural German Sibiu dorește să organizeze un concurs dedicat profesorilor de limba germană din întreaga țară.

Cu ocazia aniversării „100 ani Joseph Beuys” Centrul Cultural German planifică în luna mai 2021 împreuna cu artistul sibian Dan Perjovschi un eveniment dedicat artistului.

În toamna acestui an, Centrul Cultural German îi invită pe cei pasionați de film la proiectul „Wanderkino”. În cadrul acestui eveniment vor fi arătate filme mute acompaniate de muzică live. Evenimentul se desfășoară într-un cadru nostalgic ce aduce aminte de începuturile cinematografiei.

Cei interesați de literatură germană contemporană sunt invitați în octombrie 2021 la serile de lectură cu Ingo Schulze și Dana von Suffrin.