Acasă Arhiva CoLaboratory 2.0

CoLaboratory 2.0

REZIDENȚE ARTISTICE DIGITALE

Un proiect inițiat de organizațiile culturale germane din România și Republica Moldova: Goethe-Institut București, Centrul Cultural German Brașov, Centrul Cultural German Chișinău, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural German Timișoara.

În parteneriat cu Festivalul AMURAL, RADAR New Media Art, Clujotronic – Electro Arts Festival, TBA Chișinău, TBA Sibiu.

OPEN CALL pentru artiști și artiste din Germania, România și Republica Moldova

În urma succesului primei ediții din 2020 a proiectului transnațional CoLaboratory, rețeaua de organizații culturale germane din România și Republica Moldova îi invită pe artiști la o nouă serie de colaborări digitale. În cadrul CoLaboratory vor fi analizate și experimentate noi forme de colaborare artistică, accentul fiind pus pe dialog și schimbul de idei pe întreaga durată a procesului creativ.

Împreună: De câtă distanță are nevoie apropierea?

Contactele sociale – de la prieteni, parteneri până la viața de familie – reprezintă pentru noi oamenii un pilon central al nevoilor de bază. Modul în care interacționăm cu ceilalți și felul în care ne menținem relațiile a suferit transformări esențiale. Rețelele sociale înlocuiesc tot mai des cercul de prieteni iar momentele petrecute împreună se convertesc în convorbiri digitale; în ultimele luni am petrecut prea puțin (sau, uneori, prea mult) timp alături de oameni importanți pentru noi.

Invităm artiștii să analizeze îndeaproape ce presupune tema „împreună” și să reflecteze asupra transformărilor relațiilor interumane. Scopul este crearea de lucrări de artă care îmbină arta cu tehnologia. Ne propunem să oferim astfel artiștilor din Germania, România și Republica Moldova o platformă care să faciliteze schimbul de idei și creativitatea.

În cadrul programului interdisciplinar de rezidențe CoLaboratory aducem împreună 12 artiști din trei țări, grupându-i în perechi formate din artiști români sau moldoveni și artiști germani.  Tandemurile vor colabora timp de o lună pentru a crea o lucrare de artă care să îmbine două forme de exprimare artistică: animația și sunetul.

Cine poate participa?

Ne-am propus să aducem împreună artiști din domeniile animației și artei sonore. Prin urmare, proiectul este deschis tuturor artiștilor interesați din următoarele domenii:

• Animație: artă video, desene animate, animație pe computer etc.
• Sunet: artă sonoră, muzică experimentală etc.

Artiștii din orice țară – Germania, Republica Moldova și România – pot aplica atât pentru domeniul animației, cât și pentru artă sonoră. Ulterior vor fi formate echipe mixte de artiști, fiecare dintre ele cuprinzând ambele forme de expresie. Un juriu format din reprezentanți ai centrelor culturale germane și ai instituțiilor partenere selectează participanții și îi reunește în tandemuri.

Unde va avea loc rezidența?

Programul CoLaboratory este conceput ca o rezidență tandem online, întâlnirile dintre artiști precum și dintre aceștia și organizațiile partenere urmând să se desfășoare online. Întâlnirile vor avea loc în limba engleză.

Care sunt etapele proiectului?

Termenul limită pentru înscrieri: 16 iulie 2021
Etapa de lucru: 21 iulie – 22 august 2021

Ce oferă proiectul?

Fiecare artist selectat va primi o bursă de creație în valoare de 500 Euro și îndrumări în procesul de creație din partea organizatorilor și partenerilor. Pentru fiecare lucrare de artă în parte, vor fi alocați 400 Euro pentru costurile de producție. Lucrarea de artă aferentă orașului va fi prezentată în colaborare cu festivalul sau galeria parteneră. O variantă simplificată a proiectelor rezultate (de tipul video looping) va fi prezentată în toate orașele partenere în cadrul festivalurilor sau galeriilor menționate.

Cum vă puteți înscrie?

Pentru înscriere completați acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Actualitate

Cursuri online de limba germană

Vești bune! Prelungim perioada de înscrieri pentru cursurile online de limba germană din modulul de toamnă.

Curs online de limba română

Doriți să învățați limba română într-un cadru dinamic și interactiv? Îți oferim un curs creat special pentru cei care...

Cursuri online de limba germană

Germana - Soluția pentru cariera ta Fie că te gândești la carieră și viitor sau ești în...

Workshop de pictură decorativă

(pentru tineri cu vârsta între 12 și 16 ani) 20 septembrie 2021, ora 16:00 Centrul Cultural...

Let’s talk in English!

Am dat startul la înscrieri pentru cursul ”Let's talk in English!", un curs inedit și interactiv de conversație în limba engleză nivel...

Examene Goethe-Zertifikat

Centrul Cultural German Sibiu organizează în perioada 1 - 30.09.2021 înscrieri pentru examenele Goethe-Zertifikat A2 (Fit in Deutsch), B1 și B2.

Citește, întreabă, învață

Elevii întreabă, autorii răspund Vă prezentăm un nou interviu din cadrul proiectului online "Citește, întreabă, învață - Elevii...

Comentarii recente