Carte de oaspeți

Diana din Hermannstadt/Sibiu –  marti, 7-2-2019 13:47

Maria (10 ani) si Tudor (8 ani) vin cu o deosebita placere la biblioteca. Aici au gasit si s-au bucurat de multe aventuri frumoase, de personaje haioase si dragute, iar cititul a devenit o experienta dintre cele mai frumoase. Ii multumesc Doamnei Bibliotecare care i-a indrumat si i-a incurajat sa citeasca tot felul de carti potrivite atat pentru nivelul, varsta, dar si pentru personalitatea lor.

Consuela Canciu din Sibiu – marti, 17-1-2019 11:02

Copilul meu in varsta de 10 ani frecventeaza aceasta biblioteca de 3 ani si este foarte incantat de cartile pe care doamna Roxana i le recomanda. Sunt o mamica foarte fericita pentru ca a deprins datorita acestei doamne minunate darul de a citi foarte mult.

Teodora Avram din Sibiu –  vineri, 1-1-2019 11:54

In urma cu 5 ani, cand am facut abonament la biblioteca, pentru fetita mea de 8 ani, un afis de pe coridor mi-a atras atentia si mi s-a intiparit in memorie: era un desen cu un copil inconjurat de carti si textul in germana spunea ca daca nu iti place sa citesti, inseamna ca nu ai gasit cartea potrivita pentru tine. Dna Roxana mi-a sugerat mereu carti pe care mica mea cititoare le-a indragit si le-a parcurs cu drag. A progresat in gradul de intelegere a limbii germane, in viteza si in eficienta cu care citea datorita atractiei pe care o exercita fiecare carte si pentru asta nu pot decat sa promit ca ne vom vedea multi ani de acum incolo!

Alexandru Ionica din Pitesti – vineri, 20-1-2017 16:09

Am finalizat modulul A1.1 la Centrul Cultural German din Sibiu si sunt foarte incantat de calitatea serviciilor oferite. Metodele de predare utilizate si experienta doamnei profesoare au avut o eficienta extraordinara, rezultatele regasindu-se in bagajul de cunostinte acumulat in timpul acestui modul. Am urmat modulul de weekend si vreau sa precizez ca in cele cinci ore de curs nu m-am simtit niciodata plictisit sau obosit, diversitatea cursului m-a facut tot timpul sa fiu atent si curios. Recomand cu caldura serviciile Kulturzentrum Hermannstadt.

Alles Gute!

Carmen Maria Badila din Avrig – duminică, 21-02-2016 17:51

Studiez limba germana la Centrul Cultural German din Sibiu, Am terminat nivelul A1.1 iar acum studiez A1.2, sunt foarte multumita de metoda folosita. Se pune accent pe conversatie dar si pe gramatica si pe exercitiu individual. Biblioteca ne ofera carti care vin in sprijinul celor invatate la curs. Personalul este foarte amabil si promt.

Va multumesc!

Silvia Guta din Bucuresti – vineri, 03-07-2015 09:06

As vrea sa multumesc Centrului Cultural German pentru activitatile creative si educative dedicate copiilor. Jocurile si cartile pe care participantii la activitati le pot gasi la Kulturzentrum sunt pe cat de distractive, pe atat de benefice pentru copii – ele incurajeaza dezvoltarea vocabularului de limba germana si a competentelor conversationale, lucrul in echipa si colaborarea, logica si strategia de abordare a sarcinilor, etc.

Membrii Kulturzentrum ne-au primit (pe mine si pe grupul meu de copii, din Bucuresti) cu mare deschidere si au pregatit activitati minunate, asa ca recomand cu mare drag oricui sa le faca o vizita „de lucru” cu copiii.  

Andrea Tatu din Sibiu – duminică, 08-12-2013 20:22

Pentru mine Centrul Cultural German reprezinta o posibilitate de a intra intr-o lume noua pentru ca totul aici „respira” germana. Programul cultural pentru adulti sau copii, diferitele activitati organizate aici, intregul personal, biblioteca, toate acestea sunt menite sa iti ofere acea dragoste pentru tot ce inseamna limba germana. In plus, Centrul Cultural German Sibiu mi-a oferit posibilitatea de a invata germana in Germaia. In interiorul Institutului Goethe din Mannheim m-am simtit exact ca la noi dar nimic nu se compara cu experienta traita acolo, intre oameni din toate colturile lumii, veniti din culturi diferite pentru acelasi motiv. Sper ca in viitor sa poata fi oferite mai multe asemenea burse!  Steluţa Ceuşianu din Sibiu

Alexandra Tobias din Sibiu – vineri, 6-4-2012 9:42

Studiez germana la Centru Cultural German din Sibiu de aproximativ un an. Am inceput cu nivelul A 2.1 iar in prezent sunt la nivelul B 1.2. M-a ajutat foarte mult ce am invatat aici si cunostintele pe care le-am dobandit, in primul rand pentru a ma descurca in conversatii iar in al doilea rand m-a ajutat sa imi gasesc un loc de munca unde se cere limba germana. In prezent lucrez la Univestitatea Romano-Germana din Sibiu. Sunt incantata de modul de predare, profesorii isi dau interesul. Consider ca Centrul Cultura German este foarte bine pus la punct si organizat din toate punctele de vedere. Singurul lucru care cred ca ar trebui imbunatatit este faptul ca la terminarea fiecarui modul in loc de adeverinta s-ar putea elibera o diploma recunoscu

Va multumesc si va rog considerati mesajul meu!

Steluta Ceusianu din Sibiu – vineri, 23-03-2012 16:19

Buna ziua,

Ma numesc Steluta Ceusianu si sunt onorata ca am ales Kulturzentrum pentru a invata limba germana si pe aceasta cale va multumesc si va informez ca vreau sa urmez in continuare cursurile dumneavoastra modul A2.Cunoasterea limbii germane ofera un spectru larg de posibilitati si avantaje:de la cresterea oportunitatilor pe piata fortei de munca din tara si strainatate, pana la cunoasterea culturii si a modului de viata din tarile in care se vorbeste aceasta limba.Pe langa cursurile de Lb.germana la dispozitie ne sta o biblioteca cu o colectie variata de carti,ziare si reviste. Cadrele didactice ne motiveaza sa descoperim frumusetea si secretele limbii germane printr-o metoda didactica bazata pe multa conversatie si munca in echipa, intr-o ambianta prietenoasa si dinamica. Va mutumesc inca odata pentru ocazia pe care mi-ati oferit-o in studiul limbii germane si transmit Centrului Cultural German Sibiu cele mai bune ganduri si mult succes in realizarea proiectelor pe care vi le propuneti in viitor.

Va multumesc  

Claudia Buidan din Sibiu – marţi, 06-03-2012 12:21

Studiez limba germana la Centrul Cultural German din Sibiu de aproximativ doi ani. Am inceput cu primul nivel A.1.1, iar acum am ajuns la nivelul B2.1. Consider ca in tot acest timp am acumulat foarte multe cunostinte atat de gramatica, cat si de vocabular. Acest lucru se datoreaza atat profesorilor din cadrul acestei institutii, cat si modului de predare. Sunt foarte multumita de Centrul Cultural German si din punctual meu de vedere este cea mai abilitata institutie din Sibiu unde poti invata limba germana.

Popa Nicoleta din Washington, DC- luni , 18-10-2010 14:56

Buna ziua. Eu sunt o cetateana americana provenind dintr-o familie saseasca din Sibiu. Imi pare foarte rau sa observ ca biblioteca este atat de saraca in carti. Sper totusi ca la sectiunea „BIBLIOTECA ONLINE” de pe acest site nu apar toate cartile din biblioteca. Am cautat o multime de carti de referinta si nu am gasit rezultate. In schimb o carte de copii de genul „Hanni und Nanni” se gaseste in toate volumele…Sa fie oare o astfel de carte mai importanta decat Heinrich Boll, un autor foarte cunoscut si apreciat in Germania? Parerea mea este ca nu.

Va multumesc si va rog considerati mesajul meu!